Waarom kiezen voor een lease auto?

Tegenwoordig is een groot deel van de auto’s op de weg een lease auto. Dit zie je natuurlijk niet aan de buitenkant maar voor de bestuurder maakt het wel degelijk een heel groot verschil. De auto is namelijk van de zaak, in plaats van dat je hem zelf een paar jaar geleden bij een garage op de kop hebt getikt en diep in de portemonnee hebt moeten graven. Een lease auto hebben wordt steeds populairder en het is iets waar maar al te graag van gebruik wordt gemakt. Hieronder zijn een paar grote voordelen van het hebben van een lease auto.

Verantwoordelijkheid

Ten eerste is de mate van verantwoordelijkheid die je hebt voor een auto erg aantrekkelijk voor iemand die wel de leuke dingen van een auto wilt hebben, maar niet de lasten. En dat geldt voor iedereen natuurlijk maar in zekere zin kies je specifiek voor een lease auto als je echt niet wilt dat de auto helemaal onder jouw verantwoordelijkheid valt. Het contract dat je tekent met de maatschappij bepaalt hoeveel er onder jouw verantwoordelijkheid valt maar het komt er in ieder geval op neer dat je veel bezoekjes aan de garage niet zelf hoeft te betalen. Je bent wel aansprakelijk en dat zul je ook blijven. Dat betekent dat wanneer je echt zelf duidelijk veel schade toekent aan de auto, je zelf opdraait voor de kosten. Maar als er iets kapot is aan de binnenkant van de auto, hoef je het niet zelf te betalen omdat het als valt in het bedrag dat je afbetaald.

Nieuw

Bevalt de geur van vers leer je? Vind je het bijzonder prettig om een auto te zitten waarbij je voelt dat hij nieuw is? Dan is een lease.auto echt helemaal voor jou. Het is voor veel mensen de enige manier om een nieuwe auto aan te schaffen in plaats van tweedehands. En zelfs als de auto dan kapot gaat, krijg je een vervangende auto die ook nieuw is. Omdat de auto nieuw is heb je ook veel meer kans op jaren kunnen rijden zonder problemen te ondervinden.

Zakelijk leasen

Je hebt verschillende soorten lease contracten. Je kunt privé gewoon leasen, maar ook via het bedrijf waar je werkt en in dat geval heet het zakelijk leasen. Binnen die begrippen valt ook financial lease, dat weer iets zegt over de manier waarop je de auto afbetaald. Bij financial lease betaal je de auto in principe af, waardoor de auto eigenlijk meer van jou is dan van je bedrijf.

Geef een reactie